U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača kupovina putem naše onlajn prodavnice smatra se prodajom na daljinu. Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz članova 34 i 35 Zakona o zaštiti potrošača („Službeni glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – drugi zakon).

Jednostranim raskidom kupac se oslobađa ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povrata robe. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca. Iznos plaćene robe biće vraćen kupcu na broj računa naznačen u obrascu o odustanku od ugovora na daljinu, nakon što roba bude vraćena trgovcu.

Trgovac ima pravo da uskrati povrat novca ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju usled neadekvatnog ili nepravilnog rukovanja istom od strane potrošača.

Prilikom povrata robe istu je potrebno vratiti u ispravnom stanju, nekorišćenu i u originalnom pakovanju na kome ne sme biti oštećenja.

Kupac je dužan da vrati robu trgovcu ili licu ovlašćenom od strane trgovca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka gore navedenog roka od 14 dana.

Troškove vraćanja robe i novca snosi isključivo kupac, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod.

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan, nekorišćen i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je roba vraćena u ispravnom stanju iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, biće vraćen najkasnije u roku od 14 dana od prijema proizvoda. U slučaju da je proizvod vraćen trgovcu oštećen, korišćen ili u neispravnom stanju kupac je isključivo odgovoran i trgovac će odbiti vraćanje novca, a proizvod će biti vraćen kupcu o njegovom trošku.

IZUZECI OD PRAVA NA ODUSTANAK OD UGOVORA NA DALJINU

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača („Službeni glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – drugi zakon), član 37, potrošač nema pravo da odustane od ugovora na daljinu za proizvode iz grupe RACING TAKMIČARSKIH ODELA (muških i ženskih), kao i NAOČARA ZA PLIVANJE zbog zaštite zdravlja i higijenskih razloga.

Artikal koji vraćate možete vratiti putem kurirske službe City Express ili druge po izboru. Pomenutu kurirsku službu možete pozvati putem broja telefona: +381 11 3093 000 radnim danima od 09:00 – 17:00h i dogovoriti preuzimanje pošiljke.

Roba se šalje sa naznakom: PROFESIONAL SPORT, Novi Sad, Sutjeska 2 – Spens, lokal 101 – kontakt telefon 063539622

Podaci koje potrošač unese u Obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, služe isključivo u svrhe evidentiranja izmena u prometu robe i trgovac ih neće koristiti u druge svrhe.

Obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu možete skinuti OVDE.